Зачестяват опитите за измами в интернет, в които се използва името

...
Зачестяват опитите за измами в интернет, в които се използва името
Коментари Харесай

Фалшиви съобщения от името на Български пощи ЕАД събират такси и лични данни

Зачестяват опитите за измами в интернет, в които се използва името и/или логото на „ Български пощи “ ЕАД, сигнализират от сдружението. 

В известията се посочвало, че получателят му ще получи „ премия “ - мобилен телефон, като за задачата би трябвало да удостовери присъединяване, предоставяйки персонални данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карта и др.), и да заплати такса.

В множеството случаи в известието се уведомява, че клиентът има пратка и би трябвало да заплати избрана сума за нейното приемане, като е належащо да даде данни от банкова карта и други

„ Български пощи “ ЕАД отбелязва, че не изпраща тези известия, не организира анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл възнаграждение на такси за доставка и при никакви мотиви не изисква персонални данни от дебитна или кредитна карта за доставката, както и такса за тази доставка. Имейли, които не носят формалния адрес и не произлизат от домейна на сдружението, не следва да се одобряват за достоверни. През последните години „ Български пощи “ ЕАД не провеждат томболи и игри, само че в случай че тази политика се промени, те ще бъдат отразени на формалната страница на сдружението.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР